aanleg gezellige tuin Amersfoort

| Particuliere tuinen

In juni is een tuinontwerp gemaakt voor een renovatie van de tuin. Klik hier om het ontwerp te bekijken. De uitvoering vind plaats nadat de villa gerenoveerd is, de functie van kantoor komt te vervallen en krijgt weer een woonbestemming.

De bestaande kantoortuin wordt omgevormd naar een leefbare tuin en kindvriendelijk. Zowel aan de voor- als achterzijde komen terrassen, zodat er meerdere mogelijkheden zijn om te verblijven in de tuin. De privacy op de terrassen is heel belangrijk, in de voortuin wordt dit verkregen door een haag, in de achtertuin wordt een tuinmuur geplaatst en de andere afscheidingen worden voorzien van klimplanten. De bomen in de achtertuin creƫren ook de nodige privacy vanuit achterliggende gebouwen.

In de achtertuin wordt ook een overkapping voorzien voor de auto`s, deze wordt middels een vaste wand (met deur) afgesloten van de achtertuin.

De terrassen worden voorzien van een grote tegel 120*120cm, de tegel wordt gecombineerd met halfverharding. De plantenbakken (120*120*40cm) worden voorzien van bloemrijke planten, dit geeft de kleur en sfeer in de tuin. Het voordeel is dat dit alle jaargetijden gewijzigd kan worden en de kinderen er ook een aandeel in kunnen hebben.
Het is ook een praktisch tuin met gering onderhoud.