aanleg natuurlijke tuin Zeist

| Particuliere tuinen

Een prachtige statige woning op ene ruim perceel. Wencop is benaderd om een tuinontwerp te maken. De woning is strak, maar de tuin mag juist informeel en natuurlijk worden, dat was het uitgangspunt. En, ja voor de kinderen zijn wat speelelementen zeker belangrijk. Maar dè plek in de tuin is het zwembad met zonneterras en aansluitend een veranda.

Vanuit de woning en vanaf het zwembadgedeelte is groenbeleving essentieel. In de tuinontwerp zijn zoveel mogelijk glooiende lijnen gebruikt om het contrast te versterken. De oprit is ruim bemeten en er kan op eigen oprit gedraaid worden.

De privacy vanaf de straat is zoveel mogelijk met opgaande beplantingen gewaarborgd. De voor- zij- en achtertuin vormen één geheel.

De aanwezige eikenboom in de achtertuin is als uitgangspunt opgenomen in het inrichtingsvoorstel. Deze is juist nog belangrijker geworden doordat het vlonderterras, straks een heerlijke plek wordt om te dineren. En de kinderen krijgen een trampoline, schommel maar ook is er ruimte om hun eigen creativiteit kwijt te kunnen; dus lekker een hut bouwen tussen de struiken!

De aanleg van de tuin start zomer 2020