Aanleg nieuwe tuin Amersfoort

| Particuliere tuinen

Opnieuw heeft Wencop Hoveniers een tuin aangelegd in Amersfoort. Deze royale vrijstaande woning heeft de achtertuin op het zuiden.

Wencop heeft -voorafgaand aan de aanleg van de tuin- het tuinontwerp gemaakt. De opdrachtgever houd van de zon en daarom wordt er ook een serre aan de woning gebouwd om de periode van het tuinleven te verlengen. De wanden van de serre kunnen in geheel weggeschoven worden, hierdoor ontstaat er een royaal terras. Het terras is bewust enigszins ook naast de woning doorgetrokken, zodat dit gedeelte van de tuin ook beleefd kan worden vanaf het terras.

Het gazon is als onderlegger neergelegd, hierdoor vormt dit een verbinding van alle elementen in de tuin, heeft een rustige beleving, is wintergroen en heeft een ruimtelijk effect. 

Er wordt -naar verhouding- veel bomen, boomheesters en opgaand groen toegepast, dit vergroot de groenbeleving vanuit de woning en de tuin en heeft een toegevoegde waarde voor de privacy.

Bijzondere elementen:

  • Een houten achterwand met zitbank ligt in de zichtlijn vanuit de woning. 
  • Aan de voorzijde wordt de zichtlijn door middel van een haag versterkt, voor de haag komt een mooie bloempot met seizoensbeplanting.
  • Terrasje in de voortuin, voor de ochtendzon.