duintuin met zwembad te Noordwijk

| Particuliere tuinen

In februari gestart met de aanleg van deze duintuin. Eind 2017 is gestart met het tuinontwerp.

Vanaf de straatzijde is het alsof de villa in het duingebied is gebouwd, maar in de achtertuin is het een totaal andere tuin, dit heeft meer het karakter van een wellness.
De begane grond van deze villa is aan de voorzijde bedekt met duinzand en voorzien van beplantingen die hierin horen, helmgras, duindoorn etc. Dit tuingedeelte omarmt de villa aan beide zijden. Omdat de villa kubistisch is gebouwd vormt dit duingebied een heel mooie contrast, de harde architectonische lijnen contrasteren met de duintuin.  
Het zwembad en de jacuzzi liggen centraal in de achtertuin. De achtertuin is omsloten door damwanden, omdat het in het duin ligt. Hierdoor ontstaat er een patioachtige tuin. Om het tuinplezier –tot in de late uurtjes- te vergroten wordt er ook een pool house aangebracht. De verharding wordt uitgevoerd in een langwerpige tegel in blokverband aangebracht. De plantvakken worden in een organische vorm aangebracht en liggen `los` in de ruimte. Hierdoor blijft de tuin optimaal toegankelijk en versterkt hiermee ook de groenbeleving.
Tussen de beide bouwblokken wordt een vlonderterras op het dak aangebracht. De houten vlonder is een harmonieuze overgang tussen de duintuin en de wellnesstuin.
Ook de hekwerken rondom de tuin en de inrijpoorten worden door ons aangebracht.