nieuwe gezellige tuin Utrecht

| Particuliere tuinen

Deze opdrachtgever heeft ons benaderd omdat wij ook de beukenhagen aanbrengen in deze wijk te Utrecht.
Het perceel ligt aan een doorgaande fietsroute, welke de verbinding is tussen Utrecht-centrum en Leidsche Rijn. Aan de andere zijde van het fietspad ligt het park De Hoge Weide. De woning is is parkgericht ontworpen, veel ramen aan deze zijde van de woning. De wens is dat de woning en tuin  onderdeel van het park zijn. De tuin mag nonchalant (rommelig) en gezellig zijn.


In het tuinontwerp is gekozen voor organische lijnen van de plantvakken, halfverharding en gazon. Het lijnenspel vervolgd zich aan de andere zijde van de haag, dit zorgt voor de verbinding tussen tuin en park. De terrassen sluiten juist aan bij de woning. De keuzen van de materialen voor de terrassen is een gebakken klinker i.c.m. een tegel, de verbinding tussen de terrassen is door middel van halfverharding; dit versterkt de nonchalante beleving/uitstraling van de tuin.