renovatie achtertuin Zeist

| Particuliere tuinen

In januari is gestart met de renovatie van een gedeelte van de achtertuin bij een van onze bestaande opdrachtgevers. De meeste beplantingen in het betreffende gedeelte waren `op`. Tevens was ook de buxushaag en buxusbollen aan vervanging toe. Deze tuinrenovatie gaf ook gelijk aanleiding om het huidige onderhoudsniveau enigszins te verminderen. Maar los daarvan kon dit gedeelte van de tuin ook ruimtelijk versterkt worden. Er is nu meer naar een ruimtelijke balans gezocht van de achtertuin. Tevens voorziet het tuinontwerp ook in `spannende` plekken en doorkijkjes, waardoor de tuin niet `saai` wordt. Het aanwezige terras van granietkeitjes is gehandhaafd, omdat dit juist een heerlijke schaduwplek betreft in deze zonnige achtertuin.

Elementen uit de voortuin (gerenoveerd in 2017) komen ook in de achtertuin terug, zodat er een eenheid ontstaat.

De aanwezige gebakken oude waaltjes worden hergebruikt. Ook bepaalde plantsoorten worden hergebruikt. De nieuwe beplantingen voorzien vooral in kleur -en geurige plantsoorten, aantrekkelijk voor bijen -en vlinders.