renovatie tuin Amersfoort

| Particuliere tuinen

Nu de kinderen ouder zijn is het tijd om voor een tuinrenovatie. Het grootste gedeelte van de tuin is leeggehaald. Ook een aantal bomen zijn gerooid. Een oude beukenboom is blijven staan, deze is door de European Tree Worker gesnoeid. Voordat de tuinrenovatie is gestart is er een tuinontwerp gemaakt.

Door de aanwezige bomen in de omgeving -waardoor de zon soms belemmerd wordt- is gekozen om op verschillende plekken terrassen te creëren. Voor het zwembad is ook een terras gemaakt, op een plek waar het de hele dag zonnig is. De terrassen vormen een eenheid, omdat deze in hetzelfde materiaal worden uitgevoerd. Dit geeft rust en de groenbeleving vanuit de woning en terrassen domineert.
De achtertuin is breder dan dat deze diep is, dit wordt versterkt door het toepassen van tegelbanen. Tevens wordt de breedte van de tuin extra benadrukt door de traptreden richting het gazon. Het grondniveau in de achtertuin loopt in het geheel omhoog. Door het aanbrengen van deze treden kan het gazon zo vlak mogelijk aangebracht worden. In de centrale hoek, van waaruit de achtertuin en zijtuin zichtbaar zijn wordt een veranda geplaatst. Deze wordt voorzien van verlichting en verwarming; een heerlijke plek om te ontspannen tijdens de zomerse avonden.
De zijtuin was helemaal volgroeit, dit is een totale metamorfose. De ruimte die is ontstaan geeft de mogelijkheid om ook aan deze zijde een terras te creëren. Dit gedeelte van de tuin wordt het verlengstuk van de eetkeuken.
De herinrichting van de voortuin wordt meer op een natuurlijkere wijze vormgegeven, groepen met Rhododendrons en vaste planten of grassen wisselen elkaar af. Deze subtiele overgang past helemaal in de omgeving.