renovatie tuin Ede

| Particuliere tuinen

In juli is gestart met de renovatie van een voor-zijtuin. De opdrachtgever heeft een duidelijke voorkeur om een tuin aan te leggen die ook voor de kinderen aantrekkelijk is. In de tuin op verschillende plaatsen terrassen, ook in de zon.

Omdat de tuin op een hoek ligt, is ook in het tuinontwerp rekening gehouden met de privacy in de tuin (op de terrassen) maar ook in de woning. Er is aan de voorzijde een bomenrij voorzien van sierperen. Deze bomen hebben een uniforme uitstraling, hebben een hele rijke voorjaarsbloei, een mooie hersftkleur en zijn ook gemakkelijk in het onderhoud. 

De terrassen worden uitgevoerd in tegels, de verbindingen tussen de terrassen worden uitgevoerd in een betonsteentje. De hoeveelheid verhard oppervlak wordt hierdoor minder dominant. De verschillende plantsoorten (oa haag, heesters en klimplanten tegen pergola) geven de tuin een heerlijke rijke groenbeleving. Het speelgedeelte van de kinderen wordt voorzien van een trampoline en duikelrek. Omdat dit gedeelte intensief gebruikt gaat worden, wordt er kunstgras toegepast.