renovatie tuin te Vleuten

| Particuliere tuinen

De nieuwe bewoners zijn- nadat de woning binnen helemaal in eigen sfeer is gemaakt- toe om ook de tuin opnieuw aan te leggen. Waarbij de aanwezige terrastegels opnieuw toegepast worden in het tuinontwerp. Dit omdat dit past in een duurzame tuinrenovatie. De wensen zijn;

  • een veranda met vlonder
  • terras om te eten
  • trampoline voor de kinderen

De veranda krijgt een zodanige plaats in de tuin dat deze in de ochtend in de zon staat en in de middag schaduw geeft. Op deze locatie is de beleving van de tuin ook bijzonder, omdat je zowel de achtertuin als ook een gedeelte van de zijtuin (waar de trampoline komt) beleefd. 

Vanuit de woning is de veranda minder dominant, omdat deze vrijwel geheel buiten het zichtveld staat. Hierdoor is de diepte van de tuin in geheel zichtbaar en dat versterkt de groenbeleving van de tuin. De plantvakken zijn in de breedte (vanuit de woning) aangebracht, dit versterkt ook de groenbeleving, terwijl is relatief gezien weinig oppervlakte aan plantvak in de tuin aanwezig is. De afwisseling van de tegels in combinatie met vlonders geeft de tuin een wat mediterrane sfeer, de beplantingen versterkt deze tuinsfeer. De tuinverlichting is bedoeld als sfeerverlichting en in onder de veranda als functionele verlichting, zodat je daar -op een zoele zomeravond- toch even je boek kan uitlezen. Rondom de trampoline is kunstgras aangebracht. Het bijzondere van de trampoline die wij voorstellen is dat deze op gelijke hoogte als de omgeving geplaatst kan worden. Deze trampolines zijn hiervoor speciaal op gemaakt. 

Kortom een tuin om te genieten voor ouders en kinderen.