Tuin voor kinderen in Nijkerk

| Particuliere tuinen

De tuin is nodig aan een renovatie toe, na het uitbouwen van de jaren dertig woning, wordt nu ook de achtertuin aangepakt. De tuinaanleg is bij ons in groene handen. Overigens ook het tuinontwerp voorafgaand aan de aanleg van een tuin.

Het bestaande zwembad en de trampoline is bepalend voor de komende jaren. De kinderen willen hier nog graag gebruik van maken. Het zwembad is ingegraven en blijft op deze plaats gehandhaafd. 

De tuin moet meer in stijl bij de woning passen. De kinderen krijgen een eigen gedeelte dat gedeeltelijk afgescheiden wordt middels een vogelvriendelijke haag. Vanuit de woning wordt er een zichtlijn gecreeerd, zodat de relatie binnen- buiten versterkt wordt. De aanwezig eberging wordt vervangen en vergroot, maar zo dat deze vanuit de woning niet domineert. Aansluitend aan de berging de veranda. Enkele meerstammige bomen worden beelbepalend in de tuin. 

Ook is er een verlichtingsplan gemaakt voor deze tuin, mn met indirecte verlichting, oa. het aanlichten van de zwarte bamboe tegen de licht kleurige Douglas schutting.