tuinaanleg kindvriendelijke tuin Barneveld

| Particuliere tuinen

Een bestaande achtertuin wordt opnieuw ingericht. Het doel is om de kinderen een eigen plaats te geven en het (vlonder)terras optimaliseren.

De bestaande tegelverharding (100/100) worden opgenomen en herstraat, zodat de aanwezige voegen vervallen. Het vlonderterras wordt vervangen voor een grotere vlonder, zodat deze ook daadwerkelijk gebruikt kan worden als terras. De aanwezige palen worden gebruikt als staanders voor een dakconstructie.

Het gazon wordt voorzien van een kunstgras, omdat het een klein oppervlak betreft wordt het door de kinderen intensief gebruikt, kunstgras is dan een uitkomst.

De aanwezige dakbomen blijven gehandhaafd, deze worden onderdeel van een plantvak. De beukenhaag wordt toegevoegd, zodat er een kamerindeling ontstaat, er wordt zodoende intimiteit gecreƫerd en het spelen (trampoline) wordt deels uit het zicht ontnomen.

Om de privacy te vergroten worden parallel aan de schutting klimpalen geplaatst deze worden voorzien van een klimplanten. Er ontstaat een zg. coulisse. 

De erfafscheiding en leibomen aan de achterzijde blijven bestaan.

Het werk wordt in het voorjaar uitgevoerd.