tuinonderhoud landschappelijke tuin Blaricum

| Particuliere tuinen

Deze tuin in Blaricum heeft een totale omvang van 1,2 ha.

Door het verwijderen van de onderbeplantingen en bomen is er veel meer ruimte gecreƫerd. Vanuit de woning is er zicht tot aan de achtergrens van de tuin. Ook de beide zijgrenzen zijn vanuit de tuin zichtbaar. Het gazon is een belangrijk verbindingselement, tussen de verschillende onderdelen in de tuin.
 
Aansluitend aan de woning zijn bouwkundige terrassen gesitueerd, Vanaf het terras is er zicht op de tennisbaan, Engelse telefoonhuis en vakkentuin met rozenprieel. Binnen het ontwerp is gekozen om de openheid van het perceel te versterken. Door enkele markante bestaande bomen te handhaven en juist solitair te plaatsen ontstaan er doorkijkjes. Dit zorgt voor de spanning (verrassing) in de tuin.
 
Er zijn vanuit de woning bepaalde lijnen doorgetrokken, zoals richting het rozenprieel in de vakkentuin en de loofgang (pergola). In beide elementen is ook de ronding vanuit de woning doorgezet, waardoor de relatie met de woning wordt versterkt.
 
De materialen die gebruikt worden, passen bij de woning en er is bewust voor duurzame materialen gekozen. Graniettegels op de terrassen, gebakken dikformaat klinkers in de oprit en de paden, eikenhout voor de pergola etc.
De gehele tuin is voorzien van beregening en tuinverlichting.