tuinrenovatie met zonterrassen Voorthuizen

| Particuliere tuinen

De renovatie van deze tuin is inmiddels gestart. Met name de ligging van de tuin is aanleiding om enkele veranderingen aan te brengen. Vooral een zonneterras en een windkering zijn wenselijk. Het terras is daarom verplaatst naar de achterzijde van de tuin, dit is een plaats waar de zon komt.  De bestaande veranda –in deze hoek- wordt gedeeltelijk uitgebreid, waardoor ook de jacuzzi een plaats krijgt.

De beleving van de tuin is vooral vanuit de woning gezien. De woning is grotendeels symmetrisch vormgegeven, dit lijnenspel is doorgevoerd in de tuin. De voortuin heeft echt een entreefunctie met een duidelijke loper richting de voordeur. Op de hoeken van de woning worden enkele klimpalen met klimplanten aangebracht, deze vergroening plaatst de woning meer in de omgeving.

De voortuin loopt naadloos (afgezien van een hekwerk ten behoeve van de hond) over in de zij tuin. Het lijnenspel van de erker is doorgezet in de tuin, een hartlijn met als eindpunt een ornament, de beukenhaag versterken de dieptewerking. Tussen de zij tuin en de achtertuin worden opgaande heesters geplaatst, dit in verband met de wind. De achtertuin is voorzien van een kunstgras. In de zichtlijn vanuit de woning is een ornament geplaatst, dit tegen de achtergrond van een beukenhaag en onder de dakplatanen.

Aan de andere zijde van de tuin wordt een gedeelte voor de kinderen ingericht met ene trampoline, kunstgras en ook een houtopslag.

Er worden op bepaalde plaatsen bomen toegevoegd, om meer privacy te krijgen.

De verharding bestaat uit split, dit is vooral toegepast, omdat dit de afwatering bevorderd. Vanuit de achterdeur richting de veranda en het terras, worden voorzien van een langwerpige tegel. Deze tegelbanen versterken de breedtewerking in de tuin.

De erfafscheidingen blijven bestaan.