tuinrenovatie villatuin Bussum

| Particuliere tuinen

De beplantingen in de bestaande tuin zijn uitgegroeid en verwilderd, ook de kinderen hebben andere wensen, dit was aanleiding om plannen de maken voor de renovatie van de tuin. De fase van het tuinontwerp is afgerond.

De verhardingen worden, war mogelijk gehandhaaft. In de achtertuin wordt vooral meer gazon gerealiseerd, zodat de kinderen kunnen voetballen, ook wordt er een veranda toegevoegd, een plek in de avondzon, er wordt een verbinding gemaakt door een splitpad toe te voegen. Het lijnenspel sluit aan bij de villa. Het contrast dat in de tuin geintroduceerd wordt zijn de organisch gevormde hagen, dit maakt de tuin uniek en is verrassend. De strakke lijnen krijgen hierdoor een hele andere `rol` in de beleving.

In de zijtuin worden kleine aanpassingen gerealiseerd aan de verharding, de plantvakken worden opnieuw ingericht. 

De voortuin wordt heel `vriendelijk` door de zachte vormen van de organisch gevormde hagen. De vormgeving van de voortuin geeft de bezoeker een `warm welkom`. 

Er is gekozen voor een halfverharding, dit sluit aan bij het principe wat veelvuldig is toegepast in de andere tuinen in deze woonomgeving. 

De renovatie van deze tuin start in het voorjaar van 2017.