villatuin met zwembad en buitenkeuken Nieuw-Vennep

| Particuliere tuinen

Een prachtige statige villa met bijgebouw is in aanbouw. Wencop hoveniers heeft een tuinontwerp gemaakt en start januari 2018 met de realisatie van de tuin. Echt een tuin om lekker met een goed glas wijn te genieten van de dingen.

De tuin is praktisch ingericht, grote terrassen, die een eenheid vormen. Het zwembad (14*5mtr) krijgt een markante plek in de tuin. Om niet teveel overlast van de zwembadgebruikers te hebben is het bad verdiept aangebracht en verscholen achter de beplantingen. De groene invulling van de tuin is minder van belang. Het gazon is tevens een ligweide. 

Door deze inrichting is het mogelijk om iedere dag of op bepaalde momenten van de dag een andere zitmogelijkheid te nemen. Lekker in het ochtendzonnetje op een bistrosetje een kop koffie drinken of aan het einde van de ochtend lekker `uit het zicht` op een ligbedje op de vlonder. `s avond met het gezin lekker diner bij de buitenkeuken, de kids kunnen ondertussen ook even een heerlijke duik nemen en met vrienden even een borrel nemen onder de veranda bij het bijgebouw. Terwijl de ouderen lekker rondom de buitenhaard plaatsnemen op het lounge set. Kortom: genieten!

De gehele tuin is ommuurd en voorzien van een natuurstenen muurafwerking, de terrassen zijn bouwkundig meegenomen (i.v.m. slappe ondergrond) en uitgevoerd in een betonvloer. Op deze vloer worden graniettegels aangebracht. Omdat er veel bouwkundige elementen aanwezig zijn, was de afwatering (regenwater) een uitdaging, dit wordt middels lijngoten afgevoerd. 

Om toch de groenbeleving in de tuin te versterken worden enkele verticale elementen in de vorm van leibomen, klimpalen met klimplanten en palmbomen bij het zwembad voorzien.