wonen in de tuin Veluwe

| Particuliere tuinen

Wonen in de tuin, dat is kenmerkend voor de nieuwe villa die op deze plek gebouwd is. De tuin moet deze beleving versterken. Daarom is er gekozen voor een open ruimte rondom de villa en de randen van het perceel (die grotendeels al beplant zijn) dicht te maken. Dit vergroot tevens de privacy. Er wordt zoveel mogelijk beplantingen gespaart evenals de aanwezige bomen.
In het ontwerp is bewust gekozen voor glooiende lijnen, dit past in een `bostuin`, contrasteert t.o.v. de moderne villa en geeft een bepaalde mate van `spanning` hierdoor wordt de tuin aantrekkelijk om te gaan ontdekken.
De totale tuin komt een trede lager te liggen dan de woning, dit uit `respect` voor de moderne villa in een bosrijke omgeving.
De tuin wordt zoveel mogelijk onderhoudsvriendelijk, de plantkeuzen is hierop afgestemd, er wordt zoveel mogelijk gebiedseigen plantsoorten toegepast.
Omdat de tuin een verlengstuk wordt van de woning, is tuinverlichting ook heel belangrijk, op verschillende specifieke plekken worden richtspots toegepast, waardoor in het donker de diepte een extra dimensie krijgt.
Ook verzorgt Wencop Hoveniers een schuif – en looppoort om de tuin af te kunnen sluiten.

Maart 2019 is deze landschappelijke en onderhoudsvriendelijke tuin opgeleverd.