Sedumdak / Daktuin

Ruimte wordt steeds schaarser, waardoor integratie van verschillende functies een 'must' is. Eén van de mogelijkheden is het inrichten van een daktuin, ook wel sedumdak, grasdak of groen dak genoemd. Wencop Hoveniers heeft al jaren ervaring in het aanleggen en onderhouden van daktuinen door heel Nederland, zowel intensief (daktuinen) als extensief (vegetatiedaken).

Voordelen van een sedumdak / daktuin:

• Een sedumdak zorgt voor waardeverhoging van het gebouw.
• Dankzij een daktuin profiteert u van vertraagde waterafvoer en lagere piekafvoer.
• U kiest voor meervoudig ruimtegebruik: bijvoorbeeld op het dak van een parkeergarage een gazon met vaste planten aanbrengen als groen dak.
• Energiebesparing: beplanting heeft een isolerende werking
• Levensduur dakbedekking: de temperatuurverschillen zijn door de daktuin kleiner, de sedum dakbedekking heeft een langere levensduur.
• Esthetische functie: door de toepassing van een groen dak worden grote grijze vlakken in een gebied weggewerkt en oogt het gebouw vriendelijker.
• Daktuinen kenmerken zich door een relatief intensief gebruik en onderhoud. Voor de inrichting van een intensief dak kunt u denken aan een inrichting gelijk aan die van een normale tuin.

Daktuinen: inspiratie genoeg

Vegetatiedaken kenmerken zich door een relatief extensief gebruik en onderhoud, het dak heeft een 'kijkfunctie'. De inrichting kunnen we verzorgen met sedum, grassen en lage vaste planten, eventueel in combinatie met een (half)verharding. U ziet het: een sedumdak aanleggen is altijd anders.

10 jaar garantie

Sinds 2015 werken Wédéflex en Wencop Hoveniers samen op het gebied van dakbedekking en daktuin. Deze combinatie staat garant voor succes. Om dat te onderstrepen bieden wij een unieke service: 10 jaar Verzekerde Dakgarantie!

Advies over uw sedumdak / daktuin

Door de verschillende dakconstructies en inrichtingswensen is ieder project uniek. Voor een vrijblijvend advies over de mogelijkheden op uw dak kunt u contact met ons opnemen via 0342 416 501 of wencop@wencop.nl. Wij verzorgen het gehele proces voor u, inclusief ontwerp, garanties en onderhoud van uw daktuin. 

Projecten