aanleg duintuin

| Particuliere tuinen

Wij zijn trots dat wij opnieuw een duintuin realiseren in Noordwijk. De aanleg van deze tuin is gestart in januari 2019. Voorafgaand is er een tuinontwerp gemaakt voor deze duintuin. De woning staat op de top van de duinen, het zwembad met badhuis zijn 100cm lager gesitueerd. De uitdaging van dit project zijn de grote hoogteverschillen in deze duintuin, maar deze uitdaging gaan wij zeker aan. Een wens van de opdrachtgever is de privacy en ook het uitzicht richting de zee!

Authentieke (verhardings)materialen staan hoog op de wensenlijst, hiervoor zijn diversen oude bouwmaterialenleveranciers bezocht (tot en met in Belgiƫ).

Het huidige perceel is een samenvoeging van twee percelen, op het centrale gedeelte (waar perceel 1 en 2 elkaar grenzen) ontstaat er een unieke mogelijkheid, om dit op een bijzondere fraaie wijze te laten samensmelten. Omdat er een hoogteverschil van ca. 100cm overbrugt moet worden worden er robuuste zitelementen toegepast, wat tevens als trap functioneert. De lange lengte van deze elementen, laten beide percelen in elkaar overvloeien.

Het gedeelte rondom de woning, het zwembad en badhuis wordt een intensief gedeelte van de tuin, met veel kleuren en geuren. De overige tuin sluit zoveel mogelijk aan bij de duinomgeving. Er worden ca. 60 st Pinussen (in een volwassen maat) geleverd en aangeplant. In de tuin zijn ook veel verrassende plekjes.

Deze tuin wordt een plek, waar geleefd wordt en waar van de gezellig genoten gaat worden.

Het team van Wencop Hoveniers is enkele maanden met de aanleg van deze prachtige tuin bezig geweest.