aanleg groene rotonde Harselaar-zuid

| Overheid en instellingen

Medio april is -in opdracht van de gemeente Barneveld en Skippy-Rent- gestart met de aanleg van twee rotonde aan de Hanzeweg op bedrijventerrein Harselaar-zuid.

Deze rotonde waren voorzien van een groene heuvel met gras, dit gaat veranderen in een glooiing met daarin een cirkel met groen. Het centrum van de cirkel wordt een plantvak met een diversiteit aan vaste planten en grassen. De soorten die toegepast worden zijn aantrekkelijke vlinder -en bijenplanten.  De strook buiten dit plantvak wordt voorzien van gras met daarin Pinusbomen, dit is de knipoog naar de Veluwe, waar deze bomen veelal voorkomen. 

Het verschil tussen de beide rotonde is minimaal. Bij de ene rotonde wordt een cortenstalen kering zichtbaar tussen de grasstrook en het plantvak. Bij de andere rotonde komt een object te staan, het blijft nog even een verrassing hoe dit eruit gaat zien...

Voor beide rotonde is ook het inrichtingsvoorstel door Wencop Hoveniers gedacht en na de realisatie worden de rotonde ook onderhouden door Wencop.