aanleg onderhoudsvrije tuin Veenendaal

| Particuliere tuinen

De kinderen worden ouderen en dan mag de tuin best mee-veranderen, vandaar een voorstel voor een totale tuinrenovatie. Klik hier om het ontwerp te bekijken.


Kleine kinderen vragen eenmaal een andere tuin als kinderen tussen de 16 en 22 jaar oud. De tuin mag meer een verblijfsruimte worden om elkaar te ontmoeten en gezellig rond de openhaard te zitten met vrienden.
Maar de vijver is een element dat zeker moet terugkeren in de tuin mn de vissen zijn heel belangrijk.

De achtertuin is als het ware in twee kamers verdeeld, de eerste ligt in het verlengde van de schuifdeuren. Vanuit de eetkamer is dit gedeelte zichtbaar, wordt dagelijks gebruikt en in alle seizoenen. Vandaar dat gekozen is om de vijver in het middelpunt van dit gedeelte te plaatsen. Het bestaande tuinhuis staat in dit gedeelte, maar visueel wordt de tuinomvang hierdoor sterk beperkt, door vanuit de woning zoveel mogelijk diepte te behouden, lijkt de tuin ook groter.

De veranda wordt het tweede gedeelte in de achtertuin, met een heerlijk zit en loungegedeelte en een openhaard. Aan de achterzijde wordt een gedeelte gereserveerd (achter een tussenwand) voor opslag en kliko`s.

De groenbeleving vanuit de woning wordt versterkt door het plaatsen van een aantal bomen, passend in het lijnenspel van de tuin. De vijver is rondom toegankelijk, enerzijds door het aangrenzend terras en anderzijds door de staptegels.

De zij -en voortuin worden ook gerenoveerd, de inrichting hierbij is mn functioneel, voldoende toegankelijk (wellicht voor een hoogwerker tbv onderhoud woning) en onderhoudsvriendelijk. Voorgesteld is om juist zoveel mogelijk groen (versterken van de groenbeleving) toe te passen ook als afscheiding richting straat en buren door het toepassen van een haag.