gezellige kindvriendelijke tuin Leusden

| Particuliere tuinen

Deze prachtige villa (oude dokterswoning)  wordt vanbinnen in geheel gemoderniseerd. Rondom de villa is door Wencop Hoveniers een tuinontwerp gemaakt. In het inrichtingsvoorstel voor de tuin is uitgegaan van de wensen van de opdrachtgever, oa. gezellige tuin, waar de kinderen lekker kunnen spelen, waar het buitenleven uitgebuit kan worden en wat weinig onderhoud vraagt.


De voordeur is enigszins verstopt, daarom is een duidelijk routing richting de voordeur belangrijk. Daarnaast wordt dit pad ook gebruikt voor de fietsen, richting de berging. De berging wordt geïntegreerd in de veranda (buitenkeuken). De plek van de veranda is bewust op deze plek geplaatst, omdat je hier nog net even het avondzonnetje kan pakken, ook is het een korte route naar de keuken, vanaf deze plek is de tuin ook interessant en door het integreren van de aanwezige boom, krijgt deze plek direct een gezellige intieme sfeer.
Rondom de veranda wordt veel beplantingen aangebracht om de tuinbeleving te vergroten.

De plantvakken aan de andere zijde van het gazon in de achtertuin versterken eveneens de groenbeleving en camoufleren de bebouwing in de omgeving.

Materiaalgebruik is veelal passend bij de karakteristieke villa, grind in combinatie met gebakken klinkers.    

Het is een renovatie van de bestaande tuin, maar uiteindelijk wordt het een totaal nieuwe tuin, met behoud van enkele aanwezige bomen. Deze tuin wordt mogelijk in fasen uitgevoerd.