patiotuin bij kantoor Ede

| Bedrijfstuinen

Na een forse uitbreiding van het bedrijf, is de tuin die nog resteert aan een nieuwe inrichting toe. Ongeveer 9 jaar geleden was de tuin door Wencop ontworpen en aangelegd, fijn dat opnieuw Wencop gevraagd is om een inrichtingsvoorstel te maken. De ruimte die ontstaan is door de toevoeging van een nieuw loods, heeft echt de sfeer van een patio, geheel omringt door hoge gevels. Vanuit het kantoor is er ook gedeeltelijk zicht op deze tuin. Het wordt een verblijfsruimte, aansluitend aan het bedrijfsrestaurant. En een belangrijke opgave is dat het moet voldoen aan de voorschriften van Breeam (keurmerk voor een duurzame inrichting). 

De verhardingen zijn voorzien in langwerpige keramische tegelbanen, bewust is gekozen voor een lichte kleur, zodat deze besloten ruimte een frisse en vrolijke uitstraling krijgt. De plantenbak op het terras is verhoogd aangebracht, zodat deze ook gebruikt kan worden als zitrand, doordat er een zitting wordt aangebracht. Omdat het grootste gedeelte van de tuin wordt verhard is gekozen voor een lijnafwatering en ook is gekozen om het terras ruim los te leggen van de gevels. Hierdoor is de optimale afwatering gegarandeerd. 

Naast het verblijven en ontmoeten op het terras is de groene invulling heel belangrijk. Vandaar dat er verschillende bomen en boomheesters zijn voorzien in de plantvakken. Dit versterkt de groenbeleving en levert ook winst op voor de fauna. De gevel wordt op bepaalde stukken vergroent door het aanbrengen van klimpalen, deze worden voorzien van klimplanten. In overleg met Breeam zijn verschillende type nestkasten voorzien in deze tuin. Er ontstaat zo een ruimte waar mens en dier samengaan.