renovatie buitenruimte kantoor Arnhem

| Bedrijfstuinen

De nieuwe eigenaar van het gebouw, wil graag een upgrading van de buitenruimte om zo het werken op deze plek te veraangenamen. De bestaande situatie was ook nodig aan een opknapbeurt toe. Wencop Hoveniers is gevraagd om een inrichtingsvoorstel voor de buitenruimte te maken.

De hoogteverschillen, routing ed op dit terrein, vragen een goed doordacht ontwerp van de buitenruimte. Het achter terrein was aan 1-zijde toegankelijk, dit gaf beperkingen. De mogelijkheid om aan beide zijde te ontsluiten gaf de doorslag om een groter geheel van de buitenruimte te renoveren. Met name de afwatering van de parkeerplaats zal daarmee verbeteren. Dit omdat er in de toekomst nog meer regenwater valt in een zelfde periode, deze piekbuien moeten geen overlast gaan worden in het souterrain van het gebouw. Er worden betonnen keerwanden aangebracht om de verschillende niveaus te verkrijgen (en te houden).

Er wordt een eenvoudig leefgebied aangelegd voor het verblijven van de gebruikers, dit wordt een schaduwrijke plek, met een bosachtige sfeer.

De voorzijde van het gebouw is nu rijweg en parkeren, dit wordt een entreegebied met een duidelijke entreefunctie. Er wordt ook een mogelijkheid gecreƫerd om fietsen te stallen (alleen voor kort parkeren).

De oppervlakte plantvak neemt helaas af, maar de beleving van het gebouw en deze buitenruimte zal juist groener worden. Dit door de aanplant van bomen aan de voorzijde, bij het verblijfsgebied en waar mogelijk op de parkeerplaats. Ook verdere terreininrichting wordt meegenomen in deze renovatie, oa laadpunten voor elektrische auto`s, terreinverlichting, slagboominstallatie etc.

De uitvoering is medio januari gestart en zal tot ca april duren.