renovatie tuin met zwembad Bilthoven

| Particuliere tuinen

Van een rechttoe rechtaan tuin, naar een tuin met zwembad, hockeyveld en veranda. Een totale metamorfose van deze tuin, maar de moeite waard. Nadat het tuinontwerp was afgerond is gestart met de realisatie van het tuinontwerp, met als uitgangspunt; dat het zwembad vanaf mei 2020 operationeel is.

Alleen de garage en enkele bomen zijn blijven staan, dit uitgangspunt voor het inrichtingsvoorstel voor de tuin gaf zoveel meerwaarde voor deze plek, zie zeker benut zijn. Het hockeyveld heeft een serieuze afmeting van 15*10 meter, dan is het ook te gebruiken voor andere sporten of een feestje.

Het zwembad heeft een afmeting van 8*4 meter. Deze is voorzien van een streamer, zodat je ook lekker kan trainen. Het bad ligt echt in de zon, vooral is gekeken naar de avondzon. Aansluitend aan de bestaande garage word een veranda gebouwd. Doordat deze geïntegreerd word ontstaat er een geheel, de veranda is de centrale plek tussen de woning en het zwembad. Ten opzichte van de oude tuin is de afscheiding met de voortuin, meer naar voren geplaatst, hierdoor is er in de achtertuin meer ruimte gekomen en vergroot zeker de groenbeleving. Vooral de beleving vanuit de veranda is veelal groen.

De tuinrenovatie wordt eind april afgerond. De renovatie van de garage en de aanbouw van de veranda worden in juni uitgevoerd.