tuinaanleg bij villa Nunspeet

| Particuliere tuinen

In Nunspeet start Wencop Hoveniers na de zomer van 2018 met de aanleg van de tuin rondom een vrijstaande villa. Het tuinontwerp is gereed.

De tuin wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende terrassen en een veranda, wat het verblijven in de tuin versterkt. De terrassen zijn van elkaar gescheiden middels beplantingen, hierdoor ontstaan er vanaf de terrassen verschillende belevingen van de tuin en omgeving. 

Vanuit de woning zijn aan verschillende zijden zichtlijnen de tuin in getrokken, dit versterkt de relatie tussen binnen en buiten. Ook is er vanuit de woning veel groen (beplanting) zichtbaar.

De achterzijde van de tuin is ommuurd, dit geeft een heel eigentijds karakter aan de achtertuin, De leibomen -voor deze muur- zijn vooral bedoeld om de breedte van de tuin te versterken, het vergroten van de groenbeleving en het ontneemt ook het zicht op de toekomstige bebouwing achter de tuin.

Bepaalde groenelementen worden verschillende keren in de tuin herhaald, dit zorgt voor verbinding tussen de voor- en achtertuin. 

De kinderen krijgen een eigen plek, voorzien van kunstgras en een trampoline.  

De terrassen worden voorzien van een keramische tegel, de oprit van een elementenverharding en de paden zoveel mogelijk in een halfverharding. Hierdoor kan het regenwater infiltreren in de grond.