tuinrenovatie met zwembad Voorthuizen

| Particuliere tuinen

Het inrichtingsvoorstel voor de renovatie van de tuin was in 2011 al gereed, nu is gestart met de renovatie van de tuin, het tuinontwerp wordt ongewijzigd uitgevoerd.

Er worden zichtbare relaties gelegd tussen de woning en de tuin, door middel van zichtlijnen. Een belangrijke zichtlijn kruist het aanwezige zwembad, maar de blijft zichtbaar door aan het einde van de zichtlijn twee mooie vazen te plaatsen incl. spot.

De tuin heeft op deze wijze vanuit de woning steeds een andere beleving, terwijl dit juist in de tuin heel anders wordt beleefd.

De aanwezige treures heeft een dominante plaats in de tuin en bepaald de tuinsfeer. 

De terrastegel wordt uitgevoed in Schellevis tegel 80/80 cm, de halfverharding wordt uitgevoerd in split. De beplantingskeuzen is sober, er worden maar enkele soorten toegepast, maar juist daardoor krijgt de vormgeving en de aanwezige elementen meer nadruk.

In het najaar 2017 volgt de tweede fasen; de renovatie van het gedeelte rondom het zwembad.